Microfiber

Microfiber er et menneskeskapt materiale som kombinerer to typer fiber, polyester og polyamid. Polyesteren gir materialet styrke og holdbarhet, polyamid tillater stoffet å være enorm absorberende og at det tørker raskt.

For å være effektiv til rengjøring og polerings bruk, må mikrofiber bli «delt» i løpet av produksjonsprosessen. Det er en kostbar metode å splitte polyester (skrubbe fiber) fra polyamid. Hvis denne kostbare metoden med «splitting» av fibrene ikke gjøres, vil det resultere i at produktet mister mer enn halvparten av absorberings- og rengjørings-evnen sin! Polyester og polyamid kombineres under veving for å skape tusenvis av mikroskopiske «Looper».
Denne type «looper» danner et nett av kroklignende klør som kan nå inn i de minste kriker og kroker, for å skrubbe bort smuss og skitt, samtidig som det fanges inni det vevde stoffet. Det er den utrolige sammensetningen av fiber og produksjonsmetode, i kombinasjon med «loopen» som gjør at microfiber er det ideelle valget for skånsom fjerning polish/voks og smusspartikler på lakkerte overflater, uten å ripe!
Microfiberen er ofte bestående av 70% til 80% polyester og 20% til 30% polyamid, avhengig av ønsket stofftype.

Hva er GSM?
GSM står for gram per kvadratmeter (g/m2). Materiale med høyere GSM veier mer enn materiale med en lavere GSM. Tyngre håndklær vil absorbere mer væske enn lettere håndklær. Microfiber til generell bruk er på mellom 200-350 GSM. 300gsm er den mest populære vekten for microfiber håndklær. Håndklær på 360GSM og over blir vanligvis brukt på flater som trenger å bli behandlet med ekstra omsorg.